Fjernvarme specialister i Hobro

Vær opmærksom: Dit fjernvarmeanlæg kan koste dig unødige penge

Det er vigtigt, at et fjernvarmeanlæg kører og fungerer optimalt - hvis ikke det er tilfældet, kan det koste dig flere penge end nødvendigt. Et ineffektivt fjernvarmesystem er længere tid om at opvarme din bolig - det kan både mærkes på temperaturen og ses på varmeregningen. Hos Bedre Energi Hobro er fjernvarmeanlæg et af vores specialer, hvor vi med små justeringer og ændringer af dit anlæg har mulighed for at give dig yderligere besparelser på din varme- og energiregning. 

Dårlig afkøling er en af energisynderne

Når det handler om fjernvarme, er afkøling noget af det vigtigste. Vandet fra fjernvarmeværket har en fremløbstemperatur på 80-95 grader og bør afkøles til min. 35 grader i installationer til både varme og varmt vand. Er afkølingen i fjernvarmesystemet dårlig, betyder det en større varmeregning til dig. Her kommer Betzer & Søn VVS i Hobro ind i billedet. Hvis dette problem er gældende, så kan vi sende vores kompetente medarbejdere ud til dig, og her har vi mulighed for at danne os et overblik over problemet. 

Andre af fjernvarmeanlæggets syndere

Det er ikke kun afkøling, der er afgørende for driften af din fjernvarme. Følgende kan også medføre, at du får en dårlig udnyttelse af fjernvarmen, og dermed betaler for meget.

Det drejer sig om anlæg:

  • med defekt returbegrænser
  • uden styring
  • med forkert indstillet styring
  • med for små radiatorer
  • med for gammel varmtvandsbeholder med kappe

Installation og service af fjernvarmeanlæg

Betzer & Søn VVS – Bedre Energi Hobro har stor erfaring og ekspertise i etablering af moderne fjernvarmeanlæg med høj funktionalitet og ydeevne.

Vi tilbyder løbende service på fjernvarmeanlæg, hvilket ofte er billigere i længden, end at udskifte, når enheder ikke er funktionsdygtige og ineffektive.

Det anbefales, at fjernvarmen eftersynes én gang om året - eller som minimum hvert andet år. Med eftersyn kan du forebygge nedbrud.

Generelt om fjernvarme

Overordnet set, så fungerer fjernvarme således, at der via et højisoleret rør bliver sendt varmt vand, som bliver fordelt til boligerne. Det varme vand har to primære formål, hvor det ene formål er opvarmning af boligen, og det andet formål er til almindeligt forbrug. Når vandet efterfølgende har afgivet sin varme, så bliver det sendt retur til kraftværket, hvor det igen kan varmes op.

Fordele ved fjernvarme:

  •  Enkelt og billig installation. Fjernvarmeinstallationen er relativ billig og enkel, hvilket betyder, at investering hurtigt tjener sig selv ind igen.
  •  Et fjernvarmeanlæg er generelt billigt i drift, og driftssikkerheden er høj. Det skyldes at et anlæg består af få gennemtestede komponenter.
  •  Forsyningssikkerheden ved et fjernvarmeanlæg er høj, da det er fjernvarmeværket som har ansvaret for driften.

Kontakt Bedre Bad – Bedre Energi Hobro, og hør mere omkring dine muligheder med fjernvarme.

Priser

Den eksakte pris på fjernvarme kan variere fra fjernvarmeværk til fjernvarmeværk. Årsagen heraf skal findes ud fra flere relevante faktorer. Dog er det først og fremmest vigtigt at pointere, at opvarmning med fjernvarme er mere energieffektiv og energiøkonomisk sammenlignet med andre typer fx gas, olie eller el.

Afstanden mellem fjernværket og den enkelte husstand påvirker prisen. Desuden er prisen, også påvirket af det brændstof, som fjernværket benytter.

Forventet levetid og vedligeholdelse

Vores generelle anbefaling er, at dit fjernvarmeanlæg bør efterses en gang om året. Her er det vigtigt, at det er en autoriseret VVS-installatører, som tager sig af serviceringen. Hos Bedre Energi Hobro tilbyder vi skræddersyede serviceaftaler efter den enkelte kundens behov og krav.

Et fjernvarmeanlæg er kendetegnet ved den høje driftssikkerhed gennem levetid, hvor du kan forvente en levetid på 30 år eller mere. Dette er dog forudsat, at der bliver foretaget eftersyn af anlægget.

Kontakt os og få vores rådgivning og bud på din opgave

Du er altid velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig med at finde den bedste varmeløsning til dig - uanset om den omfatter fjernvarme eller et andet varmesystem. Kontakt os på 98 52 41 22.

Vi opererer i følgende områder: Hobro, Mariager, Hadsund, Arden, Skørping, Nørreager, Fårup, Viborg, Randers, Års og Støvring.

Læs om varme- og energiløsninger