Varmepumpe

Producer din egen energi med en varmepumpe

Med den senest udviklede varmepumpeteknologi kan du producere din egen energi til opvarmning af huset og til opvarmning af brugsvand. Samtidig med at du bliver delvis uafhængig af energileverance udefra, kan du med en varmepumpe spare meget store beløb på boligens energiregnskab.

Du kan på vores hovedsite danne få endnu mere information. Det kan du gøre ved at klikke her. Hvis du samtidig måtte have nogen eventuelle spørgsmål, så er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte os. Bedre Bad - Bedre Energi Hobro er altid imødekommende, og står klar med gode råd og vejledning. 

Hvilken type varmepumpe?

Der findes forskellige typer varmepumper:

  • Luft til vand-varmepumpe
  • Luft til luft-varmepumpe
  • Jord-varmepumpe

Den type varmepumpe, du bør vælge, afhænger af dine boligforhold og i særdeleshed din grunds beliggenhed og størrelse. 

Luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe udnytter luftens energi til at producere varme samt varmt vand til boligen.

Varmepumpen bliver typisk installeret udenfor, mens der indenfor sidder en ventilator. Luftvarme er den varmeudvindingsmetode, som er lettest at installere - der kræves hverken boring eller udlægning af slanger. Selv i frostvejr kan luft til vand-varmepumpen producere varme til din bolig.

Hvis du står i en situation, hvor dit nuværende olie- eller gasfyr skal omskiftes, så kan en luft til vand-løsninger være en mulighed for dig. Her vil du opleve store besparelse på din nuværende energi- og varmeregning. Dette er samtidig også en relevant løsning for dig, som ikke har nok haveareal til en jord-varmepumpe, som du læse mere om her på siden. 

Du vil opleve en endnu større energieffektivitet, hvis du i forvejen har installeret gulvvarme i din bolig fremfor radiatorer. Alt dette skal vi nok være behjælpelig med, hvad eksempelvis angår beregninger i forhold til hvilke løsninger, som er mere fordelagtige end andre. 

Luft til luft-varmepumpe

En luft til luft-varmepumpe er et grønt alternativ til el-varme, som eksempelvis bruges i mange sommerhuse. Denne varmepumpe-type fungerer ved, at luften udefra komprimeres og energien derfra anvendes til at opvarme frisk luft, som blæses direkte ind i din bolig for at opvarme boligen. 

En luft til luft-løsning er særlig relevant til boliger fx sommerhuse, hvor behovet for varme ikke er konstant året rundt sammenlignet med helårs boliger. Luft til luft-varmepumpen er nem at installere, og er et billigere alternativ end de andre løsninger. En del af investeringen kan altså tilbagebetales gennem lavere varmeudgifter sammenlignet med el-varme. 

Afhængig af størrelsen på dit sommerhus, så kræver det selvfølgelig forskellige varmepumper. Her kommer Bedre Energi Hobro ind i billedet. Vi står klar med gode råd, og foretager gerne relevante beregninger, så vi netop finder den mest optimale løsning til dig. 

Jord-varmepumpe

Ved brug af en jord-varmepumpe lægges en lang slange i snoninger i ca. en meters dybde på din grund. Det betyder, at du skal have gravet en del af din grund op og desuden skal grunden være ret stor. Når først jord-varmepumpen er etableret, er der året rundt adgang til den jordvarme, som er opmagasineret i jorden.

En jord-varmepumpe er ekstrem miljøvenlig, og er samtidig en vedvarende energikilde. Selvfølgelig kræver det en mindre mængde strøm til driften af varmepumpen, men dette bliver hurtig opvejet af den varme, som man tilsvarende får igen. Det er både miljøet og pengepungen glade for, hvor du kan reducere udslippet af CO2 markant. 

Overvejer du at få installeret en varmepumpe? 

En varmepumpe er den lette vej til store besparelser og et grønnere energiforbrug. Kontakt os og få vores bud på den bedste løsning til din bolig.

Vi dækker området omkring Hobro, herunder Mariager, Hadsund, Arden, Skørping, Nørreager, Fårup, Viborg, Randers, Års og Støvring.

Læs også om