Varmepumpe

Producer din egen energi med en varmepumpe

Med den senest udviklede varmepumpeteknologi kan du producere din egen energi til opvarmning af huset og til opvarmning af brugsvand. Samtidig med at du bliver delvis uafhængig af energileverance udefra, kan du med en varmepumpe spare meget store beløb på boligens energiregnskab.

Hvilken type varmepumpe?

Der findes forskellige typer varmepumper:

  • Luft til vand-varmepumpe
  • Luft til luft-varmepumpe
  • Jord-varmepumpe

Den type varmepumpe, du bør vælge, afhænger af dine boligforhold og i særdeleshed din grunds beliggenhed og størrelse. 

Luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe udnytter luftens energi til at producere varme samt varmt vand til boligen.

Varmepumpen bliver typisk installeret udenfor, mens der indenfor sidder en ventilator. Luftvarme er den varmeudvindingsmetode, som er lettest at installere - der kræves hverken boring eller udlægning af slanger. Selv i frostvejr kan luft til vand-varmepumpen producere varme til din bolig.

Luft til luft-varmepumpe

En luft til luft-varmepumpe er et grønt alternativ til el-varme, som eksempelvis bruges i mange sommerhuse. Denne varmepumpe-type fungerer ved, at luften udefra komprimeres og energien derfra anvendes til at opvarme frisk luft, som blæses direkte ind i din bolig for at opvarme boligen. 

Jord-varmepumpe

Ved brug af en jord-varmepumpe lægges en lang slange i snoninger i ca. en meters dybde på din grund. Det betyder, at du skal have gravet en del af din grund op og desuden skal grunden være ret stor. Når først jord-varmepumpen er etableret, er der året rundt adgang til den jordvarme, som er opmagasineret i jorden.

Overvejer du at få installeret en varmepumpe? 

En varmepumpe er den lette vej til store besparelser og et grønnere energiforbrug. Kontakt os og få vores bud på den bedste løsning til din bolig.

Vi dækker området omkring Hobro, herunder Mariager, Hadsund, Arden, Skørping, Nørreager, Fårup, Viborg, Randers, Års og Støvring.

Læs også om